De weg naar duurzaamheid

Solliciteren
De weg naar duurzaamheid
  • Functietype: 1
  • Locatie: Roosendaal
  • Geplaatst:

In een wereld waar duurzaamheid en recycling steeds belangrijker worden, speelt autodemontage een cruciale rol. Oude auto's worden niet simpelweg weggegooid; ze worden zorgvuldig gedemonteerd om onderdelen en materialen te hergebruiken. Hier wordt je meegenomen door het autodemontage proces, van het inleveren van een oude auto tot het recyclen van de laatste schroef.

Je auto verkopen aan Van der Ven Auto's & Recycling

Wanneer een auto het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kan deze worden ingeleverd bij Van der Ven Auto’s & Recycling. Dit kan komen door een ongeval, ouderdom of technische problemen.

Recyclen

Wanneer zo’n auto bij Van der Ven aankomt, wordt deze vloeistofvrij gemaakt. Daarna worden de bruikbare auto-onderdelen zorgvuldig gecontroleerd en gedemonteerd. Na het demonteren worden er foto’s gemaakt van de auto-onderdelen en worden deze opgeslagen in ons magazijn. Het overgebleven autowrak wordt naar een autopers gebracht en platgedrukt. De platgedrukte autowrakken worden opgestapeld zodat deze opgehaald kunnen worden. Van de materialen die gescheiden worden, worden bijvoorbeeld bovenleidingen gemaakt voor het spoor en van het rubber worden er speelmatten voor in speeltuinen gemaakt. Ook worden er weer blikjes drinken gemaakt van het gerecyclede aluminium.

(online) taxatie voor jouw sloopauto

Als je van jouw auto af wilt, kun je op de website van Van der Ven een online taxatieformulier invullen. Doormiddel van een omschrijving en foto’s van de sloopauto kan een medewerker van Van der Ven een concurrerend bod geven voor de sloopauto. De verkoop kan geheel online worden geregeld. Van der Ven haalt door middel van de ophaalservice sloopauto’s op door Nederland en België. Het is ook mogelijk om de (sloop)auto te komen brengen naar Van der Ven.

Resultaat

Wat begon als een oude en ongebruikte auto, is nu een verzameling van herbruikbare onderdelen en gerecyclede materialen die nieuwe levenscycli ingaan in andere voertuigen en producten.
Solliciteren

« Terug