Je auto naar een autodemontagebedrijf brengen of je auto laten ophalen, hoe gaat dat in zijn werking?

Toepassen
Je auto naar een autodemontagebedrijf brengen of je auto laten ophalen, hoe gaat dat in zijn werking?
  • Geplaatst:

Je auto naar een autodemontagebedrijf brengen of je auto laten ophalen, hoe gaat dat in zijn werking?

Een autodemontagebedrijf oftewel een autosloperij is een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoud met het demonteren van auto’s. Een autodemontagebedrijf beschikt over de middelen om auto’s te recyclen. Van der Ven is een demontagebedrijf gespecialiseerd in milieuvriendelijke recycling van het voertuig. Ook is Van der Ven aangesloten bij verschillende organisaties: VbVStiba, ARN, KZD, RDW en SGS. Hiermee voldoet Van der Ven aan de wet- en regelgeving voor autodemontagebedrijven. Van der Ven is als familiebedrijf begonnen met een kleinschalige sloperij. Voornamelijk het inzamelen en verwerken van “oud ijzer” behoorde tot de corebusiness. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Tevens is Van der Ven een groot bedrijf in demontage en recycling in de Benelux. Van der Ven heeft zich op meerdere gebieden gespecialiseerd waardoor het gegroeid is en meer naamsbekendheid heeft gekregen. Inmiddels beschikken we over een geautomatiseerd magazijn, een grote hoeveelheid onderdelen en een groot wisselend wagenpark. Dagelijks word er een grote hoeveelheid auto’s aangeleverd. Van der Ven auto’s haalt in heel Nederland en België auto’s op.

Wanneer je auto schade heeft, de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van je auto óf je auto niet meer op de openbare weg mag rijden, wordt dit beschouwd als een sloopauto. Dan kun je het voertuig door Van der Ven op laten halen of je kunt hem zelf brengen, indien mogelijk. Als je het voertuig wil laten ophalen door Van der Ven dan kun je contact opnemen met een van onze medewerkers. Dan kom je snel in contact met een van de inkopers; zij nemen jouw aanmelding in behandeling en zullen een bod uitbrengen. Ook is het mogelijk om een online taxatie te doen. Dan is het belangrijk om het taxatieformulier in te vullen op de website, foto’s van het voertuig en eventuele mankementen te vermelden in het formulier. Wanneer u bij beide opties akkoord gaat met het bod, kan de auto eventueel opgehaald worden of gebracht worden. Voor de exacte datum en het tijdstip zal onze planningsafdeling een afspraak met je maken.

Ophalen is altijd bij Van der Ven d.m.v. onze moderne transportservice in heel Nederland en België bij het gewenste adres; op de afgesproken tijd en datum. Van der Ven heeft een groot en wisselend wagenpark. Van der Ven is aangesloten bij de RDW. Je bent ervan verzekerd dat je een RDW-vrijwaringsbewijs ontvangt. Je ontvangt direct het vrijwaringsbewijs en een vergoeding van de chauffeurs.

Bij verkoop van het voertuig wordt de afmelding geregeld door een RDW-erkend demontagebedrijf. Je kunt je voertuig alleen laten demonteren bij een RDW-erkend demontagebedrijf. De RDW is een organisatie die registratie van voertuigen en rijbewijzen netjes bijhoud. Er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet ondernemen voordat de registratie van het voertuig wordt beëindigd. Het kentekenbewijs en tenaamstellingscode zijn documenten die je nodig hebt om je auto af te melden. Dan kan een medewerker van Van der Ven het kenteken afmelden in het kentekenregister en krijg je per mail bij het afhandelen een vrijwaringsbewijs. Een vrijwaringbewijs is een bewijs dat het voertuig niet meer op je naam staat. Dit vrijwaringsbewijs heb je nodig om fraude te voorkomen. Het enigste wat je dan nog moet regelen is dat de autoverzekering stopgezet wordt van het desbetreffende voertuig. Een kopie van het vrijwaringsbewijs naar de verzekeringsmaatschappij sturen is vaak al voldoende, maar controleer dit altijd goed met je huidige verzekeraar.

Wanneer de auto gedemonteerd moet worden begint het demontageproces. Bij het demontageproces worden eerst alle schadelijke vloeistoffen zoals onder andere olie, koelvloeistof en benzine verwijderd. Daarna ook nog de wielen en accu’s. Eerst worden de onderdelen zorgvuldig getest en dan worden de bruikbare onderdelen zoals motoren, versnellingsbakken en koplampen gedemonteerd. De bruikbare auto onderdelen worden in het magazijn opgeslagen. Deze kun je onder andere kopen op de website van Van der Ven.

Om ervoor te zorgen dat er nog meer onderdelen een nieuw leven krijgen, hebben we Venyard opgericht. Venyard Self service auto-onderdelen is een leuke en veilige plek waar je een geweldige deal krijgt voor onderdelen die je nodig hebt. Je haalt zelf je onderdeel van één van onze auto´s en betaalt een vaste lage prijs per soort onderdeel. Of je nu een onderdeel van Volkswagen, Fiat of Peugeot kiest, de prijs is vast, laag en gelijk.


Toepassen

« Terug
Chat
Verkoop nu je auto