Sales Manager Binnendienst Auto Onderdelen (Fulltime)

Article placed on
Sales Manager Binnendienst Auto Onderdelen (Fulltime)

 

De functie:

Bij van der Ven Auto’s B.V. zijn wij op zoek naar een Sales Manager Binnendienst Auto Onderdelen die uitdaging niet uit de weg gaat!

Wij zijn trots op ons familiebedrijf dat groeit en zich blijft ontwikkelen. Niet alleen in de wijze waarop wij omgaan met ons product en de manier van recyclen maar ook in het type organisatie dat we zijn: No-nonsens, hard werken, commercieel en elkaar blijvend scherp houden in hoe het slimmer en beter kan: Dé nummer 1 in autorecycling is de ambitie.

Ons team kenmerkt zich door de volgende begrippen; Gericht op Groei, Ondernemend, Enthousiast, Drive, Collegialiteit en Samenhorigheid.

 

Wie ben je?

 • Jij durft de uitdaging aan om als eindverantwoordelijke samen met je team (10 medewerkers) de commerciële resultaten te behalen welke de markt voor gebruikte auto onderdelen biedt;
 • Jij bent in staat om vanuit jouw sterke people management skills jouw commerciële team te coachen en hen het beste uit zichzelf te laten halen waardoor we verder groei realiseren;
 • Je doorziet de rol als Sales Manager Binnendienst Auto Onderdelen de ongekende mogelijkheden die onze organisatie heeft.

 

Werkzaamheden:

Als Sales Manager Binnendienst Auto Onderdelen ben je resultaat gedreven. Je ziet de ongekende mogelijkheden die onze organisatie biedt en bent in staat deze te continueren, uit te bouwen en tevens nieuwe ideeën aan te dragen. Het verder ontwikkelen en groeien van onze business is jouw primaire focus.

Je omarmt onze strategie en bent instaat hier op gepaste wijze invulling aan te geven richting een verkoopvisie. Daarnaast voer je de regie over de uitvoering hiervan richting je team. Jouw drive om te scoren is aanstekelijk en geeft energie aan het volledige verkoop team.

Naast de inhoudelijke salesrol van de functie van Sales Manager Binnendienst Auto Onderdelen, ben je eindverantwoordelijk voor een team van ongeveer 10 medewerkers. Je hebt aandacht voor het individu, bent een verbinder en je bent resultaat- en doelgericht.

 

Je taken zijn:

 • Realiseren van salesdoelstellingen ten aanzien van omzet en marge;
 • Ontwikkelen van de kanalen richting nieuwe en bestaande klanten, effectief inspelen op klanten om omzet te behouden of te laten groeien;
 • Ontwikkelen van de kanalen richting nieuwe en bestaande klanten, effectief inspelen op klanten om omzet te behouden of te laten groeien;
 • Ontwikkelen van de kanalen richting nieuwe en bestaande klanten, effectief inspelen op klanten om omzet te behouden of te laten groeien;

 

Wat neem je mee?

Voor de functie van Sales Manager Binnendienst Auto onderdelen zijn we op zoek naar een positief ingestelde, energiek en inspirerende manager. Jij hebt visie en bent in staat om vanuit strategisch oogpunt commerciële doelen te bepalen en te realiseren welke passen binnen de ambities van de organisatie. Je bent een People Manager die natuurlijk leiding geeft en stuurt en een bijdrage weet te leveren aan de verdere ontwikkeling van zijn team.

 • Minimaal 5 jaar ervaring in commerciële en eindverantwoordelijke positie;
 • MBO plus / HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in de Automotive branche is een pré;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in commerciële en eindverantwoordelijke positie;
 • Aantoonbare leiderschaps- en managementkwaliteiten;
 • Sterk salesgedreven en groei;
 • Online sales ervaring;
 • Communicatief sterk en overtuigend;
 • Coachende en inspirerende stijl van leidinggeven; je draagt actief bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van de medewerkers;
 • Je brengt visie mee en stijgt boven de operationele gang van zaken uit;

 

Wat krijg je van ons?

Wij vragen veel, maar bieden nog meer. Als je bij ons komt werken dan kom je in een ondernemende organisatie waar je vrijheden krijgt en verantwoordelijkheid neemt. We groeien enorm en zijn trots op wat we doen. Het ondernemerschap zit in ons DNA en dat mag jij op jouw vakgebied laten zien.

 

Bedrijfsprofiel:

Van der Ven Autorecycling B.V. is een professioneel fullservice bedrijf in de Automotive branche en toonaangevend op het gebied van duurzame autorecycling op landelijk niveau en zelfs daarbuiten. Hiervoor hebben wij dan ook diverse certificeringen en erkenningen in ontvangst mogen nemen. Onze formule creëert tevens (financieel) voordeel voor de consument en dat maakt de werkwijze van het bedrijf zeer uniek en tegelijkertijd succesvol. Zo stimuleert Van der Ven Autorecycling. het ‘groen’ en betaalbaar alternatief repareren door het internationaal uitleveren van gebruikte carrosserie- en technische kwaliteitsonderdelen vanuit het volledig geautomatiseerd magazijn van liefst 20.000m².

Daarnaast hebben wij sinds 2019 onze eigen auto parts selfservice (Venyard) waarbij onderdelen tegen vaste lage prijzen worden verkocht en waarbij de klant het onderdeel zelf van de auto demonteert. Dit concept is uniek in Nederland!

Ons totaalconcept voor duurzame automobiliteit bestaat uit:

 • Duurzame autorecycling
 • Gebruikte, originele en nieuwe auto onderdelen
 • Verkoop en inkoop tweedehands auto's

 

Bedrijfscultuur:

De organisatie kent een informele werksfeer, bestaat uit 130 medewerkers en wordt aangestuurd door een jong en enthousiast managementteam. De basis voor onze snelle groei en hoge kwaliteitsniveau wordt gevormd door een gemoedelijke werksfeer die er vervolgens voor zorgt dat we als team de organisatie continue naar een hoger platform kunnen tillen.

Voel jij je aangesproken als onze nieuwe collega? Dan dagen we je graag uit.

Solliciteren uitsluitend mogelijk via e-mail aan afdeling HR op werk@venauto.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

« Terug