Resultaat: Fiat Panda (141) Hatchback (X550TH) bewerk selectie
Filteren
Laden
Search form loading...
  1. Bullbar

    Peugeot Partner (GC/GF/GG/GJ/GK) (2011 - 2018) Van 1.6 Hdi, BlueHDI 75 (DV6ETED(9HN))

  2. Bullbar

    Fiat Doblo Cargo (223) (2006 - 2010) Van 1.3 D 16V Multijet DPF (223.A.9000)

Bullbar auto online kopen

Voor de beste bullbars bent u bij Venauto.nl helemaal goed. Wij verkopen diverse bullbars van verschillende automerken. Hieronder vallen onder meer de modellen Renault Trafic, Mercedes Vito, Mercedes Sprinter, Opel Vivaro, VW T5, Nissan Primastar en de Ford Transit. De door ons aangeboden bullbars worden voordelig door heel Nederland geleverd. De meeste bullbars zijn op voorraad en deze worden spoedig geleverd.

De regelgeving omtrent bullbars, ook wel bekend onder pushbars en A-bars, zijn in de laatste jaren aangescherpt. Zo zijn metalen bullbars op auto verboden. Bullbars van kunststof mogen wel worden verkocht. Men heeft voor het verboden van metalen bullbars gekozen omdat de metalen bullbars niet 'meegeven' in geval van een ongeluk. Hierdoor kunnen fietsers, motorrijders en voetgangers ernstig letsel oplopen. Aan de kunststof bullbars worden overigens nog wel diverse eisen gesteld. Zo dienen bullbars te voldoen aan bepaalde diktes, groottes en verhoudingen. Vanzelfsprekend mogen bullbars geen punten bevatten. In ons assortiment zult u alleen bullbars aantreffen die aan de gestelde regels voldoen.

Over de bullbar

De bullbar is in de vorige eeuw vanuit de Verenigde Staten naar Nederland overgewaaid. Van origine zijn bullbars een Australisch fenomeen. In Australië en ook in de Verenigde Staten werden bullbars gebruikt voor het opzij duwen van in de weg lopende beesten. In Australië spreken ze om deze reden niet van een bullbar, maar van een roo bar. Dit is een verwijzing naar de landelijke Australische mascotte: de kangoeroe. Een bullbar was niet alleen praktisch, maar zag er bovenal ook stoer uit.