Bullbar Bullbar

Maak een selectie
Zoek type onderdeel
Zoek uw onderdeel
  1. 50 Accu
  2. 345 Banden
  3. 3 Bullbar
Uw productnaam geeft geen resultaten Wilt u hulp bij het zoeken naar uw product?
Onderdelen zoeken
Geavanceerd zoeken

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Product niet gevonden? Bel ons nu op 0165-559230 óf bekijk opties »

Bullbar auto online kopen

Voor de beste bullbars bent u bij Venauto.nl helemaal goed. Wij verkopen diverse bullbars van verschillende automerken. Hieronder vallen onder meer de modellen Renault Trafic, Mercedes Vito, Mercedes Sprinter, Opel Vivaro, VW T5, Nissan Primastar en de Ford Transit. De door ons aangeboden bullbars worden voordelig door heel Nederland geleverd. De meeste bullbars zijn op voorraad en deze worden spoedig geleverd.

De regelgeving omtrent bullbars, ook wel bekend onder pushbars en A-bars, zijn in de laatste jaren aangescherpt. Zo zijn metalen bullbars op auto verboden. Bullbars van kunststof mogen wel worden verkocht. Men heeft voor het verboden van metalen bullbars gekozen omdat de metalen bullbars niet 'meegeven' in geval van een ongeluk. Hierdoor kunnen fietsers, motorrijders en voetgangers ernstig letsel oplopen. Aan de kunststof bullbars worden overigens nog wel diverse eisen gesteld. Zo dienen bullbars te voldoen aan bepaalde diktes, groottes en verhoudingen. Vanzelfsprekend mogen bullbars geen punten bevatten. In ons assortiment zult u alleen bullbars aantreffen die aan de gestelde regels voldoen.

Over de bullbar

De bullbar is in de vorige eeuw vanuit de Verenigde Staten naar Nederland overgewaaid. Van origine zijn bullbars een Australisch fenomeen. In Australië en ook in de Verenigde Staten werden bullbars gebruikt voor het opzij duwen van in de weg lopende beesten. In Australië spreken ze om deze reden niet van een bullbar, maar van een roo bar. Dit is een verwijzing naar de landelijke Australische mascotte: de kangoeroe. Een bullbar was niet alleen praktisch, maar zag er bovenal ook stoer uit.