Bandenspanning sensor Bandenspanning sensor

Maak een selectie
Zoek type onderdeel
Zoek uw onderdeel
  1. 15 Accu
  2. 341 Banden
  3. 1 Bandenspanningssensor
Uw productnaam geeft geen resultaten Wilt u hulp bij het zoeken naar uw product?
Onderdelen zoeken
Geavanceerd zoeken

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Product niet gevonden? Bel ons nu op 0165-559230 óf bekijk opties »

Bandenspanning sensor

Op Venautos.nl kunt u bandenspanning sensors kopen. We hebben van diverse merken sensors waar u mogelijk naar op zoek bent. Bandenspanning sensors verhogen de veiligheid en u voorkomt dat u bij een verlaagde bandenspanning extra brandstof moet betalen. De verlaagde bandenspanning wordt door het systeem namelijk direct opgemerkt.

Vandaag de dag zijn bandenspanning sensors in auto’s verplicht. Dit geldt voorlopig alleen voor nieuwe geregistreerde auto’s. Vanaf november 2012 werd het voor nieuwe automodellen al verplicht gesteld. In de komende jaren zullen steeds meer auto’s bandenspanningssensoren hebben. De bandenspanning sensors worden ook wel TPMS (Tyre Pressure Monitoring Systems) genoemd.

Hoe werken bandenspanning sensors?

De ASR en de ABS meten de rotatiesnelheid van de wielen. Als er sprake is van verlies van bandenspanning geeft het systeem dit aan. Bij bandenspanningsverlies van een band gaat het wiel in kwestie sneller draaien. Een geavanceerd systeem meet daarnaast de trillingen in de wielen. Als er een verandering optreedt, kan dit spanningsverlies betekenen.

U heeft bij de keuze voor een bandenspanning systeem de keuze uit twee uitvoeringen. Er is een indirect en een direct systeem. Bij een indirect systeem wordt er gebruik gemaakt van de ABS sensor van de auto. Een directe TPMS werkt op basis van een druksensor in het wiel.

Een bandenspanning sensor heeft diverse voordelen. Het verhoogt ten eerste de veiligheid, want een te lage bandenspanning wordt door het systeem opgemerkt. Een verkeerde bandenspanning zorgt ook voor een verhoogd brandstofverbruik en onnodige bandenslijtage. Dit voorkomt u allemaal door te kiezen voor een bandenspanning sensor.