Autobranche ziet moeilijk tweede halfjaar 2012 tegemoet volgens ING (4 september 2012)

Als we afgaan op het autobranche rapport van het ING Economisch Bureau dan liggen er in de tweede helft van 2012 nog veel hobbels op de weg voor het autobedrijf. Maar het is dan ook wel een financiële instelling en dus wordt er alleen gekeken naar de verkoopcijfers van nieuwe- en gebruikte wagens. De auto branche beslaat natuurlijk meer dan enkel het garagebedrijf. Iets dat Van der Ven Auto's uit Roosendaal al jaren succesvol bewijst door niet alleen de occasion verkoop, maar ook door de verkoop van nieuwe en tweedehands auto-onderdelen en niet te vergeten de functie van autosloperij. Waarbij de synergie tussen gebruikte auto's, verkoop auto onderdelen en sloperij groot is en veel voordelen oplevert voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Je moet je richten op de verlengde levensduur van een auto

Gevolgtrekkingen hoeven niet moeilijk te zijn. Als de algehele verkoop occasions en nieuwe auto's iets afneemt, dan wordt er dus langer doorgereden met het wagenpark, zoals we dat nu hebben. Met her en der een extra hybride auto. Langer doorrijden in de huidige wagen betekent meer kans op slijtage van de carrosserie, het mechaniek of een computergestuurd onderdeel. Maar is het nodig om een volledig nieuwe auto te kopen, als je ook prima kunt doorrijden met een vervangen v-snaar, een passend tweedehands autoportier of een gebruikt computer systeem. Het hergebruiken van auto-onderdelen is een prima weg om de levensduur van een auto te verlengen zonder dat er hoge kosten aan verbonden zijn. Waarom nieuwe autobanden kopen als je nog maar een jaar in deze auto gaat rijden? Van der Ven Auto's heeft prima banden waar u evenveel plezier van heeft.

Veel geld voor je auto
085 - 0644880 --- Enkel voor auto verkoop ---
  • Landelijke ophaaldienst
  • Eerlijke prijs voor je auto
  • Snelle afhandeling

Auto afgereden, auto sloop! Maar dan wel milieuverantwoord!

Aan elke levensduur van een auto zit een einde, bijvoorbeeld als de motor echt geen vermogen meer kan leveren. Maar het is nog niet het echte einde van de wagen. De groen ingerichte autosloperij van Van der Ven Auto's schrijft een auto pas af als ook echt alles dat herbruikbaar is, gestript is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een goede handrem kabel, de autoruit, een trekhaak... Vanzelfsprekend wordt alles dat het milieu schade zou kunnen toebrengen apart verwijderd en verzameld, zodat wat overblijft niet meer is dan een hoop staal. En zo wordt de sloopauto het basisingrediënt voor een conservenblik, een lamp voet of duizenden doosjes nietjes.