De auto-industrie leeft voort in Detroit. Winst voor Barack Obama. (13 november 2012)

De Amerikaanse verkiezingen zijn achter de rug en Detroit kan als Motor City weer even opgelucht ademhalen. Het steunpakket van Obama aan de auto-industrie in de geboortestaat van Mitt Romney - Michigan - heeft belangrijke Amerikaanse automerken als Ford, General Motors en Chrysler overeind gehouden. Drie grote autofabrikanten die zijn overgebleven van de honderden die daar begin vorige eeuw nog actief waren. Gelukkig maar voor ons in Nederland en Europa, want er rijden nogal wat wagens van deze automerken rond. Niet zoveel als de Aziatische automerken Nissan, Hyundai, Toyota of Suzuki, maar toch. Je zult maar panne krijgen aan een auto die als type of merk niet meer gemaakt wordt.

In Detroit sterft weliswaar Maybach als ultra luxe automerk

Waar in de thuishaven Detroit de auto-industrie vooralsnog voortleeft, zal op de Detroit Autoshow in 2013 het doek vallen voor het superdeluxe automerk Maybach. Wegens tegenvallende verkopen gaat de stekker uit deze - verre van elektrische - wagen die zo'n 373.000 dollar kost. Nog één beursgang en dat zal het zijn. 'I may be bach' zullen we niet horen. Eerder een dieptrieste soul ballad in de muziekstijl van Motown (Motor Town), toevallig ook uit Detroit. Maar goed, Maybach is dan ook van Mercedes, en daarmee geen Amerikaanse bolide.

American Classics and any time favourites bij Van der Ven Auto's/.

Hulp aan de auto-industrie is niet altijd geslaagd. Het Franse PSA Citroën Peugeot kan daar over meepraten. Maar er is een oplossing voor wie niet gelooft in een wereld waar we alleen nog maar in een Prius zullen rijden: Van der Ven Auto's! Wij hebben nog een zeer leuk aanbod van gewilde occasions. Of u nu op zoek bent naar een Ford, Citroën, Chrysler, Peugeot of een merk uit de General Motors stal als Buick, Cadillac, Chevrolet, Corvette, het Engelse Vauxhall zijnde Opel. Maar goed, dat maakt van Opel ook nog geen Amerikaanse bolide.

Onderdelen Zoeken
Voer kenteken in
 
  • Meer dan 60.000 onderdelen op voorraad
  • Gebruikte originele onderdelen
  • Alle merken
  • Goedkoop en duurzaam alternatief
Start zoeken   ›

Laten we in het licht van de Amerikaanse verkiezingen één van onze occasions eruit lichten. De Ford USA Explorer Limited 4.0L V6! Op benzine en voor maar € 3.650,- Wat nou Volkswagen Touareg, BMW X5 of Porsche Cayenne... (ook leuk hoor!) maar nu gaan we voor de Ford USA! Te zien op: https://www.venauto.nl/occasions/automerk/ford/