Groene gruwelgedachte: elektrische auto's gaan de wereld niet redden! (24 Januari 2014)

De Verenigde Staten staan toch bekend om het basisidee dat 'alle dromen kunnen uitkomen'. Behalve dan toch op de North Carolina State University, waar men onderzoek gedaan heeft naar alle emissies in de VS voor de komende veertig jaar. Zo concludeert men in het wetenschappelijk tijdschrift Environmental Science & Technology dat een volledige overstap naar elektrische en hybride auto's maar weinig impact zal hebben op het milieu. Men verwacht dat in 2050 maximaal 40% van alle auto's in de VS hybride of geheel elektrisch zijn, zonder merkbare reductie in CO2 uitstoot.

Van der Ven Auto's onderstreept de paradox

De paradox: elektrische auto's produceren zelf geen CO2, maar halen hun energie uit andere energiebronnen, zoals energiecentrales. Om aan de groeiende 'elektrische vraag' te voldoen, moeten die industrieën meer produceren en dus meer uitstoot van CO2. In de conventionele automarkt probeert Van der Ven Auto's dit al veel langer aan te kaarten, maar dan specifiek gericht op goed herbruikbare auto-onderdelen. Hergebruik van tweedehands auto onderdelen dempt de vraag naar nieuwe onderdelen en daarmee de vervuilende productie. Laat staan het onnodig gebruik van schaarse grondstoffen.

Nog een paradox: in Amerika neemt de verkoop van hybride en elektrische auto's enorm toe

Dat is dan wel weer leuk aan die Amerikanen; elektrische auto's gaan de wereld niet redden? Dat zullen we nog wel eens zien! En zo was in 2013 een toename te zien in verkopen elektrische wagens en plug-in Hybrids van ruim 84% ten opzichte van 2012. Kijken we alleen naar de markt van volledig elektrische wagens, dan was er een toename in de autoverkoop van maar liefst 241%. Waarbij de Tesla model S en de Nissan Leaf de grote favoriet waren. De Tesla model S doet het sowieso heel goed, want is ook opgenomen in de nieuwe Top 10 lijst van ANWB en Natuur & Milieu.

De Top 10 CNG van ANWB en Natuur & Milieu

Rijden op CNG (aardgas dan wel groengas) is niet nieuw, maar nog wel redelijk uitzonderlijk. In vergelijking met elektrisch rijden doet het een beetje denken aan de strijd tussen Betamax en VHS. Waarbij het elektrisch rijden de VHS variant lijkt te worden. Al houdt dat de ontwikkeling van CNG auto's niet tegen. Denk bijvoorbeeld aan auto's als de Volkswagen UP!, Seat Mii, Skoda Citigo, Fiat Panda, Lancia Ypsilon en de Audi A3 in de bijtelling van 14%. Of de Fiat 500L, Fiat Qubo, Fiat Punto en de Mercedes-Benz B-klasse als het gaat om 20% bijtelling. Ja, Fiat lijkt grof in te zetten op aardgas / groengas.

Veel geld voor je auto
085 - 0644880 --- Enkel voor auto verkoop ---
  • Landelijke ophaaldienst
  • Eerlijke prijs voor je auto
  • Snelle afhandeling

Van der Ven Auto's is op zoek naar jonge hybride en elektrische auto's

Van der Ven Auto's uit Roosendaal is altijd op zoek naar jonge gebruikte wagens voor de inkoop. In ons snel veranderende aanbod van ruim driehonderd occasions hebben wij echter altijd ruimte voor de elektrische en hybride auto, die wij graag weer als betaalbare occasion willen verkopen. Hebt u een hybride of elektrische auto om te slopen? Ook dan zou Van der Ven Auto's die graag van u kopen. Met alle herbruikbare auto onderdelen van goede kwaliteit kunnen wij dan andere milieubewuste weggebruikers tevreden en mobiel houden. Wilt u weten wat de mogelijkheden of vergoedingen zijn? Bel vrijblijvend onze servicedesk op telefoonnummer (0165) 55 92 30.