Goedkope auto’s omgeving Rotterdam? (30 mei 2011)

De wereld blijft in beweging. De Spaanse volkspartij wint, evenals de SPD in Bremen. President Obama zat in Ierland en Griekenland houdt Wilders bezig, die ook nog druk is met zijn proces en weer zijn film Fitna vertoont ziet. Als een allesverwoestende tornado wervelstormt het leven door. Janis Joplin kon daar zo mooi over zingen. In Parijs tennist men op Roland Garros en in Italië nadert de Giro zijn apotheose. Indrukwekkend allemaal, maar daar houdt de Rotterdammer zich niet zozeer mee bezig. Die heeft al genoeg aan zijn zijn unieke Maasstad en zijn eigen sores; "Sow, wil die auto alweer niet starte? En dat in de pluk-me-kaal-straat!

Maar een Rotterdammer zou niet zichzelf zijn als hij bij de pakken ging neerzitten. Die ziet de grap wel in van een kapotte koppakking op de Kop van Zuid. Omdat het zo lekker wegbekt en ze natuurlijk allemaal Van der Ven Auto's kennen. Die gozers uit Rio-sendaal zijn gewoon een topclub! En zo komen velen uit de omgeving Rotterdam afgezakt naar Roosendaal om de laatste occasions te bekijken en te beoordelen. Kent die de Erasmusbrug op? Oh ja joh, da's een gaaf wagentje dan. Ja toch? En waar staan die letters BMW eigenlijk voor?

Waarom zou je ook een gloednieuwe wagen kopen in een stad als Rotterdam? Voor je het weet heb je een scheur in je deur. Is het bij de Lijnbaan gedaan. Of zegt het kraak bij Blaak. En dan hebben we het nog niet eens over de trams die nergens naar kijken. Een goedkope auto is een uitkomst en die heeft Van der Ven Auto's in ruime mate. Meer dan 300 goedkoop geprijsde tweedehands wagens, die ook weer zeer snel verkocht zijn. Gratis is een groot woord, maar voor die prijzen krijg je geen Rotterdammer klein.

En zo wordt op straat getokt in Rotterdam en omgeving: Van der Ven Auto's? Soooooooooooow!