Het eerste kwartaal in de autobranche volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (14 augustus 2012 )

Auto's en cijfers, ze zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Iedereen die ook maar iets weg heeft van Bavo Galama en gek is op wielen, weet van elk automerk, elk auto type het aanbod in cijfermatige auto-eigenschappen. Neem nu bijvoorbeeld de Volkswagen Passat 1.4 TSI Comfortline Clima. Een occasion die te koop staat bij Van der Ven Auto's uit Roosendaal. De eerste cijfers heeft u al gekregen: 1.9, of meer specifiek een cilinder inhoud van 1896 cc. Het bouwjaar: 2006. Transmissie: 5 versnellingen. Vermogen: 77 kw / 105 pk. Aantal cylinders 4 en aantal deuren / autoportier: 5. En dan nog de meest smakelijke cijfers: 6750. Inderdaad, een absurd lage verkoop prijs voor zo'n wagen: 6.750 euro, inclusief BTW en rijklaar maken. Hoewel, rij klaar maken, met deze Volkswagen rijdt u zo weg, samen met de boordcomputer, climat control, traction control, cruise control, armsteun, stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen en getinte autoruit. Met zo'n aanbod is het dan ook verrassend dat het CBS met opvallende cijfers komt.

Omzet in motor- en autobranche ruim 2% lager in het eerste kwartaal van 2012

Waar het in de complete motor afdeling nog wel goed ging in de eerste drie maanden van 2012, was het in de bedrijfsauto en personenauto branche een stukje minder rooskleurig. Over het algemeen genomen dan, want de 'Monitor motor- en autobranche eerste kwartaal van 2012' van het CBS rept met geen woord over de autosloperij, de occasion markt of de inkoop van een gebruikte wagen of schade auto. Toch ook een belangrijk onderdeel van het service aanbod of de dienstverlening van Van der Ven Auto's. De verkoop van een nieuwe bestelauto of personenwagen nam af. Het is dan ook goed te begrijpen dat de vraag naar een tweedehand bestelwagen of gebruikte personenauto bij Van der Ven Auto's een lichte stijging kende. En waar de totale omzetgroei handel in auto-onderdelen iets minder hoog was, zijn het ook met name de nieuwe en gebruikte auto onderdelen bij Van der Ven Auto's die gretig aftrek vinden. Aan de Ettenseweg 76, 4706 PB Roosendaal, maar ook op internet, via onderdelen.

De cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek zijn leuk, maar wij hebben het toch liever over de ruim 350 goedkope occasions te koop bij Van der Ven Auto's, de inruilwaarde van uw huidige wagen of de kilometerstand van een tweedehands wagen te koop. En hebben we het niet over cijfers... onze eigen ophaaldienst voor sloopauto's of schadewagens is geheel gratis! Door heel Nederland, in alle 12 provincies. Wat dan weer een stuk overzichtelijker is dan in China. Daar hebben ze 22 provincieën (sheng), vijf autonome regio's, vier stadsprovincies en twee Speciale Bestuurlijke Regio's. Om daarmee dit nieuws toch met wat cijfers af te sluiten.