De nieuwe Ford Mustang is nu ook verkrijgbaar in Europa! (17 december 2013)

Een kleine twee weken geleden is tijdens het Go Further evenement de nieuwe Ford Mustang gepresenteerd. De zesde generatie van deze muscle car maakte in even zoveel steden - waaronder Barcelona - zijn debuut. Niet langer is de Ford Mustang voorbehouden aan de Amerikanen of hen die het zich kunnen veroorloven hét symbool van de pk's te importeren. De nieuwste Mustang rijdt dadelijk gewoon in Holland op de openbare weg en dan natuurlijk wel het liefst op een stuk snelweg waar je 130 kilometer per uur mag rijden. Of anders parkeer je hem opzichtig in de stad.

Ford launch control, een V-8 motor, breder en lager: onmiskenbaar Mustang

Is hij nieuw, is hij oud? Imponerend is deze Mustang in retrospectief zeker. Viert de bolide in 2014 zijn 50ste verjaardag, in het nieuwe model is niets van zijn originele glans verloren gegaan. Ontegenzeggelijk is het een Ford Mustang met zijn herkenbare lijnenspel en 'haaienneus'. Het nieuw gepresenteerde raspaardje is wel iets in vorm veranderd. Een zelfde wielbasis, een 3,5 centimeter lager dak en 3,8 centimeter toename in breedte. Lager, breder, gevaarlijk, mooier, stoerder, indrukwekkender, maar ook veel veiliger dan al zijn illustere voorgangers.

ABS, stabiliteit controle, dodehoek waarschuwing en stuurbekrachtiging

Met zoveel power onder de motorkap is veiligheid natuurlijk een belangrijk gegeven. Niet elke autorijder kan het brute geweld van een Mustang aan. Of het nu een nieuwe Ford Mustang met een geblazen 2.3 liter viercilinder motor, een 3.7 liter V6 of een 5.0 liter V8 is. Bellen terwijl je rijdt, is er niet meer bij. Dit is met bezwete handen en witte knokkels proberen het wilde paard in bedwang te houden. Ruim 310 pk bij de 'meest eenvoudige' motor is geen krachtbron waar je lichtzinnig mee omgaat. Waren we nog vergeten te melden: de stuurbekrachtiging met instelbare weerstand.

Van der Ven Auto's stelt voor: de Ford Mustang Paul Walker

Als er een grote autofan was op de wereld, dan was het toch zeker Paul Walker. De acteur uit 'The Fast and Furious', die onlangs op veel te jonge leeftijd om het leven kwam. Paul Walker had een verzameling auto's die we bij Van der Ven Auto's in dertig jaar nog niet als sloopauto's aangeboden krijgen. Naast een groot aantal van de automerken BMW, Porsche en Ferrari was hij vooral een fervent verzamelaar van Ford Mustangs. Zonder de heer Shelby hier te kort te willen doen, lijkt het Van der Ven Auto's een mooi eerbetoon als de laatste Ford Mustang de naam Paul Walker zou adopteren. Met de gehele naam, want alleen de achternaam zou de Mustang dan weer niet genoeg credits geven.

Veel geld voor je auto
085 - 0644880 --- Enkel voor auto verkoop ---
  • Landelijke ophaaldienst
  • Eerlijke prijs voor je auto
  • Snelle afhandeling

Een autodak stelen? Die dieven kennen Van der Ven Auto's nog niet!

Helemaal triest in het verhaal rondom het ongeluk van Paul Walker, was het feit dat twee dieven bij een stoplicht het autodak van de verongelukte Porsche ontvreemd hebben. Gelukkig zijn de twee zeer snel gepakt door een oplettende bestuurder van de sloopauto ophaaldienst. De service van Van der Ven Auto's voor het ophalen van sloopauto's door heel Nederland is trouwens gratis! En stelen hoeft niet, want als er één autosloopbedrijf is dat mooie prijzen hanteert voor nieuwe- en gebruikte auto onderdelen, dan is dat Van der Ven Auto's uit Roosendaal wel. Of zoals ze in Sprookjesboom zeggen: Maar dat, lieve kinderen... is weer een heel ander verhaal.