Nieuwe auto's vaker gestolen. Neem eens een occasion! (28 januari 2013)

Op maandag 21 januari publiceerde de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit cijfers waaruit bleek dat mensen met een jonge auto op moeten passen. Zij lopen namelijk veel meer risico een slachtoffer van autodiefstal te worden. Een auto uit 2010 of jonger werd twee maal zo vaak gestolen dan een goedkope gebruikte wagen van acht jaar of ouder. In cijfers: in de eerste groep wagens was een stijging van 8,8% te zien over 2012, waar de oude exemplaren een daling van 5,9% lieten aantekenen. Een snelle bijtelling laat dus zien dat je beter in een leuke occasion kunt rondrijden omdat de kans twee keer zo groot is dat je daar ook plezierig zelf in rond blijft rijden. Met ruim 300 occasions in een snel wisselende voorraad tweedehands wagens heeft Van der Ven Auto's altijd wel een occasion van uitstekende kwaliteit klaarstaan.

Welk automerk is hot bij autodieven?

Nieuwere auto's worden vaker gestolen en ook dan is er verschil op te merken. Een jonge BMW, Volkswagen of Honda wordt het vaakst ontvreemd, tot wel drie keer zo hoog als gemiddeld. Het blijkt dat criminelen zo'n automerk gemakkelijker weten te verkopen. Elke tweedehands auto die wordt verkocht aan Van der Ven Auto's is door ons dan ook eerst uitvoerig gecheckt bij alle belangrijke instanties. Daarmee verzekeren wij u dat wanneer u een occasion kopen wil bij Van der Ven Auto's, deze ook echt van u zal zijn!

Goede beveiliging is natuurlijk ook een optie

Het risico van een autodiefstal kan natuurlijk ook worden verkleind door gebruik te maken van een antidiefstal systeem, een alarm of volgsysteem, maar ook die auto-onderdelen die de versnellingsbak of stuurkolom blokkeren. Beschikt u niet over zo'n systeem? Ook dan kan Van der Ven Auto's u van dienst zijn. In onze opslaghallen van ruim 20.000 vierkante meter hebben wij voor iedereen wel het auto onderdeel dat u zoekt. Gesorteerd naar automerk, auto type en gewaardeerd naar kwaliteit. Eenvoudig zelf te zoeken via onze online auto onderdelen service. Vandaag besteld is morgen in huis en u krijgt drie maanden garantie op elk auto-onderdeel. Zo kunt u goedkoop en gemakkelijk uw jonge auto beveiligen tegen autodiefstal.

Onderdelen Zoeken
Voer kenteken in
 
  • Meer dan 60.000 onderdelen op voorraad
  • Gebruikte originele onderdelen
  • Alle merken
  • Goedkoop en duurzaam alternatief
Start zoeken   ›

Vrachtwagen of bestelauto?

Rijdt u niet in een BMW 3 serie of in een Volkswagen Golf, maar in een vrachtwagen of bestelauto? Ook daar zijn cijfers van. Zo werden er maar liefst 247 vrachtauto's gestolen in 2012, bijna de helft meer dan in 2011. Iets minder dan in 2011, maar nog steeds 2180 stuks, waren de bestelauto's die afgelopen jaar gestolen werden. Het zijn geen cijfers waar je blij van wordt, maar waar wij u kunnen helpen, zal Van der Ven Auto's er alles aan doen om autodiefstal terug te brengen.