Sterke stijging van export gebruikte auto's volgens onderzoek! (27 december 2012)

Op 24 december 2012 bracht Automobiel Management de resultaten naar buiten van een onderzoek dat zij samen met het Nationaal Occasion Onderzoek heeft uitgevoerd. Daaruit bleek enerzijds dat het aantal personenauto's in geheel Nederland voor het eerst een daling zal laten zien. Anderzijds - en dit kwam niet als een verrassing voor Van der Ven Auto's - is een belangrijke oorzaak van de daling de sterke stijging van de occasion export.

Meer export occasions dan nieuw verkocht in oktober 2012

Het aantal nieuw verkochte auto's is gedaald, maar ook de import van gebruikte wagens. De enige stijger is dus de export occasions. Die jaarlijkse export is haast explosief gestegen: van 195.700 occasions in 2010 naar ongeveer 335.000 in 2012. In oktober van dit jaar waren er zelfs meer auto's geëxporteerd dan nieuw verkocht in Nederland. Het lijkt erop dat deze trend zich voort blijft zetten en dat we in 2015 een totaal wagenpark hebben dat zo'n 2% lager zal zijn dan nu het geval is.

De kleinere auto is in, de grotere wagen voeren we uit.

Op de weg zal ook een ander beeld komen. Over enkele jaren zal het A-segment groter zijn dan het C-segment. Ofwel, we kopen steeds vaker een goedkope, kleine auto. De grotere wagens, het zogenaamde C- en D-segment laten een grote teruggang zien als het gaat om nieuw kopen, maar deze worden daarentegen wel steeds vaker geëxporteerd.

Dus denkt u erover om uw grote wagen te exporteren en in te ruilen voor een kleine auto? Dan kan Van der Ven Auto's u als geen ander van dienst zijn. Niet alleen hebben wij een ruime voorraad aan kleine occasions, ook zijn wij al jarenlang een expert op het gebied van export naar het buitenland. Slechts één telefoontje volstaat. Bel ons op (0165) 55 92 30 en wij regelen alles voor u.