Sweet sixteen in het autosloopbedrijf (20 februari 2013)

Al een paar jaar is er een opmerkelijk feit waar te nemen in de autodemontage branche. Komt men een sloopauto aanbieden dan is dat vaak een zestien jaar oude demontage wagen. Jaarlijks schommelt het percentage aangeboden sloopauto's van 16 jaar oud tussen de 12 en 15 procent. Dat wordt in 2013 dus oppassen voor de auto-eigenaar met een karretje uit 1997. Het heeft ook een leuk toekomstperspectief; over drie jaar kunnen we in onze autosloperij nogmaals een millennium feestje bouwen. Vanzelfsprekend laten we de jonge schade auto in dit overzicht even buiten beschouwing, al kunt u bij Van der Ven Auto's elke sloopauto te koop aanbieden Onze afdeling sloopauto inkoop staat altijd voor uw klaar. Telefonisch, via de mail en met ons online verkoop formulier.

In de autodemontage gaat ook de autosloop met de tijd mee

Als het gaat om duurzaam demonteren van een sloopauto, dan zijn veel werkzaamheden niet heel erg verschillend met vroeger. Olie, koelvloeistof, remvloeistof, benzine en diesel moeten bijvoorbeeld nog steeds getapt en opgevangen worden. De manier waarop is wel veranderd. Scherpe milieu-eisen stellen een hoge standaard aan milieuvriendelijke demontagetechnieken. De ingrijpende verbouwing van Van der Ven Auto's van enkele jaren geleden, liep daar al op vooruit en het zal niet meevallen om een groener autodemontage bedrijf te vinden dat zo milieubewust auto's demonteert. Maar de auto's zelf hebben ook steeds meer auto-onderdelen die de natuur moeten ontzien. Van een eenvoudig roetfilter tot een volledig hybride motorblok. Bewust omgaan met auto onderdelen is dan ook minstens zo belangrijk als groen slopen.

Van een boordcomputer tot aan een raamrubber...

Bii Van der Ven Auto's wordt elk auto-onderdeel dat herbruikbaar is opgeslagen in ruim 20.000 vierkante meter aan auto onderdelenopslagruimte. Maar niet voordat het getest, goedgekeurd en gespecificeerd naar automerk, autotype en bouwjaar in de computer is opgenomen. Zo kunt u even eenvoudig (online) een remklauw voor een Dacia Logan bestellen als een cockpit voor de BMW X5. Of een voorbumper voor de Toyota Corolla en zelfs een navigatiesysteem voor de Porsche Cayenne.

Aanbieden sloopauto of auto-onderdeel bestellen?

Met ons algemene telefoonnummer (0165) 55 92 30 bent u verzekerd van de meest uitgebreide, deskundige service van Van der Ven Auto's Online kunt u ook aan de slag. Uw sloopauto verkopen kan via Recycling en goedkope auto-onderdelen vindt u op Auto Onderdelen.