Terugroep acties in mei 2013 van Mercedes-Benz Citan en Nissan Micra ( 31 mei 2013 )

Natuurlijk, we horen of lezen allemaal wel eens dat er auto's worden teruggeroepen omdat er de kans zou bestaan op een ongewild mankement. We herinneren ons natuurlijk de veelbesproken 'elandproef', waarbij in 1997 een Mercedes-Benz A-klasse de plotselinge uitwijk manoeuvre niet tot een goed einde bracht. De kans dat je op een overstekende eland zou stuiten was natuurlijk zeer gering, maar toch werd vanaf dat moment de auto standaard uitgerust met ESP. Begin van deze maand was het de beurt aan de Mercedez-Benz Citan, die slechts drie van de vijf sterren kreeg uit de Euro NCAP crashtest. Alle 3.500 reeds verkochte Citans worden teruggeroepen om de gordijn airbags te vervangen. Deze airbags raakten tijdens de test verstrikt in de veiligheidsgordels. 
Twee weken later - 24 mei 2013 om precies te zijn - lezen we dat ook Nissan een terugroepactie is gestart. Het gaat dan om de Nissan Micra uit de bouwjaren 2002 tot 2006. In Nederland worden voor deze actie 15.000 auto eigenaren aangeschreven met de mededeling dat in de stuurinrichting een auto-onderdeel (een moer) kan losraken, waardoor de wagen onbestuurbaar zou worden. Dat is niet gebeurd, het betreft dan ook een voorzorgsmaatregel. Wereldwijd zullen er 840.000 exemplaren van de Nissan Micra uit die bouwjaren worden gecontroleerd. Het kan dan zowel om de driedeurs als de vijfdeurs gaan.

Veilig autorijden staat voorop bij van der Ven Auto's!

Van der Ven Auto's uit Roosendaal is een gerenommeerd autobedrijf dat er alles aan doet om veilig autorijden te combineren met rijplezier. Met nieuwe en gebruikte auto onderdelen verlengen we de veilige levensduur van uw auto en met ons ruime occasion aanbod bieden wij u een goedkope oplossing als u op zoek bent naar een betaalbare wagen, mét of zonder inruil van uw oude auto. Hebben wij ook maar de geringste twijfel, dan demonteren we de auto in onze eigen, duurzaam ingerichte autosloperij. Waarbij de goed herbruikbare auto-onderdelen hun weg weer vinden in onze opslaghallen van ruim 20.000 vierkante meter, of gebruikt worden in de recycling van geheel andere producten.

De keuze uit zeer fraaie (Nissan) Occasions bij Van der Ven Auto's

Toen wij het bericht ontvingen van Nissan, keken we natuurlijk direct in ons aanbod van occasions en ja, daar staat ook een Nissan Micra 1.2 Visia uit 2004. Deze zullen wij dus nooit aan u verkopen zonder dat hij uitvoerig gecontroleerd is! Rijdt u liever in een andere Nissan? We hebben zeer uniek: een Nissan 300 ZX Twin Turbo 24v voor € 7.950,- of een Nissan 350 Z V6 voor € 10.750,-. Iets bescheidener en wellicht meer in uw straatje de Nissan Almera 1.8 Visia, maar dan wel met ingebouwde navigatie en parkeercamera. Uit 2004 voor slechts € 3.650,-. Of u neemt voor alle zekerheid telefonisch contact op met ons verkoopteam: (0165) 55 92 30. U bent van harte welkom bij Van der Ven Auto's.