Toeleveranciers aan auto industrie krijgen opnieuw boete van Brussel (28 Januari 2014)

Kartelvorming. Blijkbaar is er geen enkele branche die ook maar iets heeft opgestoken van de globale crisis die nu al zes jaar duurt. De autobranche evenmin en in dit geval de toeleveranciers aan de auto industrie. Met prijsafspraken op bijna alle onderdelen die voor een auto nodig zijn. En gelooft u Van der Ven Auto's maar, dat zijn geen afspraken om de prijs zo laag mogelijk te houden! Gelukkig is daar nog de Spaanse Eurocommissaris Joaquin Almunia, die in het Duitse blad Stern zei "zeer verbaasd te zijn over de auto-industrie. Dit is ongelooflijk!"

Zomer 2013: 142 miljoen euro aan boetes

Een 'schamele' 142 miljoen euro is afgelopen zomer al aan boetes uitgedeeld aan de toeleveranciers aan de auto-industrie. Dat staat dus gelijk aan 71 winnaars van de verhoogde jackpot van de Vriendenloterij. Of zo'n 2% van de Nederlandse staatsschuld. Een modaal inkomen gaat er dit jaar 50 euro netto op vooruit per maand. Dat zijn 2.840.000 modale inkomens om een zomerse boete te betalen. Is dat veel? Nee, want het Duitse bedrijf Schaeffler schijnt al een voorziening getroffen te hebben voor - pak 'm beet - 380 miljoen euro in afwachting van de boete die het verwacht te krijgen. Schaeffler, Bosch of het Japanse concern Yazaki... waar zijn ze met hun gedachten?

Van klein tot inventief: u betaalt teveel aan auto-onderdelen

U ziet het, voelt het of merkt het; producten van bovenstaande toeleveranciers. Electronics & instruments van Yakazi ziet u, de injectie systemen van Bosch voelt u tijdens het accelereren en Schaeffler...? Dat merkt u wel als het niet klopt. Zij produceren diverse lagers, als wentel lagers, gewricht lagers en glij lagers. Maar deze kartel jongen heeft hilarisch genoeg ook het product Arcanol; een smeermiddel voor de wentel lagers. En van smeermiddel naar smeergeld is natuurlijk maar een kleine stap in zo'n geoliede machine, blijkt uit het onderzoek van de Europese Commissie.

Dure uitglijders voorkomt u met auto-onderdelen van Van der Ven Auto's

"Een vrouwelijke wentellager? Dat is een wentelteefje!" Welkom bij de humor van de autosloperij. Waar Van der Ven Auto's verder heel serieus aan het werk is als het gaat om milieubewust en duurzaam auto slopen. Je zult maar net op zoek zijn naar een gebruikt auto onderdeel van uitstekende kwaliteit. Dan is het toch fijn dat u datzelfde product bij Van der Ven Auto's tegen een veel lagere prijs dan bij de dealer kunt aanschaffen. Getest, gekwalificeerd en opgeslagen in ruim 20.000 vierkante meter aan opslaghallen. Puur voor de tweedehands auto-onderdelen. Klaar voor gebruik of montage.

Veel geld voor je auto
085 - 0644880 --- Enkel voor auto verkoop ---
  • Landelijke ophaaldienst
  • Eerlijke prijs voor je auto
  • Snelle afhandeling

Ook online auto onderdelen bestellen bij Van der Ven Auto's

Bent u een klusser en hebt u een haperende startmotor in uw terreinwagen voor het weekend? Belt u ons dan op (0165) 55 92 30 en wij zorgen dat hij voor u klaarligt bij een bezoek aan de Ettenseweg 76, 4706 PB in Roosendaal. Is de nood of het auto onderdeel iets kleiner? U kunt bij Van der Ven Auto's ook heel gemakkelijk online bestellen. Via https://www.venauto.nl/auto-onderdelen/ komt u direct op de bestelpagina voor kwalitatief hoogstaande, gebruikte auto-onderdelen. Kies uw automerk, het basis model en het onderdeel dat u zoekt. Dan krijgt u een lijst van onderdelen voor uw auto. Behalve de foto die vergroot, kunt op de andere kolommen verder klikken voor een overzicht van de specificaties, waaronder onze lage prijs!