Van der Ven Auto's levert occasions aan de film New Kids Nitro (17 oktober 2011)

Van der Ven Auto's levert occasions door heel Nederland, maar vanuit Maaskantje kwam wel een heel merkwaardig verzoek. Of wij genegen waren om auto's te leveren die hun rol zouden spelen in de tweede en daarmee nieuwste film van New Kids. Met de titel Nitro was het natuurlijk wel duidelijk hoe onze auto's het einde zouden halen, maar iedereen bij Van der Ven Auto's was direct overtuigd. Onze occasions in een Nederlandse speelfilm! Kiek't ze gaon!

Na het succes van New Kids Turbo, was het een eer om met de opvolger; New Kids Nitro mee te mogen werken. De film zal zelf pas op 8 december in première gaon, maar Van der Ven Auto's heeft de spanning al meegemaakt bij de opnames in Zeeuws-Vlaanderen. Want ja, geef toe, een achtervolging op volle snelheid door Maaskantje... dat duurt maar een paar seconden. Voor je het weet zit je in Berlicum of Vught. Dus dat die opnames in de mooie Zeeuwse provincie plaatsvonden, mag geen verrassing heten. En Van der Ven Auto's zit in Roosendaal, dus de filmdeal was snel beklonken..

Na afloop van de filmscènes reden we met gemengde gevoelens terug naar Roosendaal. Weer een total loss auto, maar een movie ervaring rijker. Van der Ven Auto's was geen 'maagd' meer in de cinema business. Bonkend op het autostuur, het dashboardkastje en de armleuning vlogen termen als 'verrekte mongol' en 'wat denkte gij jonge' door de cabine van onze sleepwagen. Een service die we altijd - maar nu helemaal - graag gratis verlenen. De set, de cast, de crew en onze wagens! Onze Nitro Riders! Niets van over na de ontploffingen, maar volledig de moeite waard.

Dat bijvoorbeeld een Opel Manta van ons deel uitmaakt van deze kaskraker van Eyeworks, BFD en Comedy Central waarin Maaskantje het opneemt tegen Schijndel is geweldig. We zijn als autohandelaar natuurlijk niet voor niets ook fan van The Fast and the Furious. Dat wordt in New Kids Nitro nog eens vet overgedaan. En bij de verkoop van onze goedkoop geprijsde occasions zullen we het natuurlijk nooit zeggen (of zelfs maar denken)… maar euh... upgrade your turbo homo!