Vragen over auto-import bij RDW of natuurlijk bij Van der Ven Auto’s ( 12 september 2012 )

Van der Ven Auto's communiceert al langer met u over de mogelijkheden tot het importeren van auto's uit het buitenland. Evengoed over het exporteren. Wij doen dit zo vaak dat wij met onze expertise u volledig van dienst kunnen zijn. Sinds kort is daar een goed alternatief bijgekomen. De Rijksdienst voor het Wegverkeer is gestart met een proef om vragen over auto import op Twitter te beantwoorden.

@RDWimportinfo maar toch ook @vdvenautos

Op @RDWimportinfo kunnen potentiële importeurs, fabrikanten, handelaren en particulieren op elk moment van de dag vragen stellen over het importeren van auto's. Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur worden de vragen direct beantwoord.
Van der Ven Auto's heeft ondertussen al 200 volgers op Twitter, die op dagelijkse basis op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws over het 'totaalconcept voor automobiliteit'. Het RDW account is alleen bedoeld voor vragen over autoimport, waarbij Van der Ven Auto's ook vragen beantwoord over bijvoorbeeld ventieldopjes. Beide account zijn dus zeker de moeite waard.

Duitsland nummer 1 in aanleveren occasions

De kans dat u een Chinees automerk als BYD of Landwind zou willen importeren lijkt niet zo groot. De Duitse occasions daarentegen doen het erg goed, met als trotse lijstaanvoerder de Volkswagen Golf. Mercedes-Benz en BMW doen het ook bijzonder goed. Fiat en Landrover zijn snelle stijgers. Toch is over het geheel genomen de import van occasions in 2012 iets afgenomen ten opzichte van 2011. De export van occasions groeide daarentegen weer behoorlijk de laatste tijd. Maar vragen over exporteren beantwoord @RDWimportinfo voorlopig nog niet. Van der Ven Auto's wel. Via ons Twitter of Facebook account, ons e-mail adres: [email protected] of bel ons op (0165) 55 92 30.