Auto met defect verkopen

Toepassen
Auto met defect verkopen
  • Geplaatst:

Wilt u een auto met een defect verkopen? Dit kan bijvoorbeeld zijn een kapotte motor, versnellingsbak, te veel schade etc. Uw auto is dan economisch total los, dat wil zeggen dat de schade duurder is dan de waarde van de auto. Het kan ook zijn dat uw auto technisch total los is. Dit wil zeggen dat de auto niet meer gerepareerd kan worden, omdat de auto bijvoorbeeld een krom chassis heeft. Dan kunt u de auto verkopen aan Van der Ven auto’s. Van der Ven auto’s is gespecialiseerd in het inkopen van auto’s met defecte. Ook als de auto niet meer door de apk keuring komt, dan kunt u deze auto verkopen aan Van der Ven auto’s.

 

Hoe kunt u uw defecte auto verkopen aan Van der Ven auto’s?

 

U kunt op de website van Van der Ven auto’s een taxatieformulier invullen. Op dit formulier kunt u de gegevens van de auto invullen, zoals het kenteken, merk/model, bouwjaar etc. Het is ook mogelijk om foto’s van de auto bij te voegen. Hiernaast is het belangrijk dat u ook uw eigen gegevens invult, zodat de inkoopspecialist contact met u op kan nemen voor de verkoop. Er zal binnen korte tijd met u contact opgenomen worden, dit kan per mail of per telefoon zijn. De inkoopspecialist zal u uiteindelijk een concurrerend en realistisch bod geven. U kunt dan rustig nadenken of u hier op in wilt gaan of niet. Zodra het akkoord is dan kan uw auto binnen 2 dagen opgehaald worden. Dat kan op het door uw gewenste tijdstip, locatie en dag. De auto wordt dan opgehaald door een van de professionele chauffeurs. U krijgt ter plaatse als de auto opgehaald wordt, de vergoeding en het vrijwaringsbewijs. Alle zorgen worden door Van der Ven auto’s uit handen genomen.

 

Vrijwaringsbewijs

 

Zodra dat uw auto opgehaald wordt door een chauffeur van Van der Ven auto’s, krijgt u altijd ter plaatse het vrijwaringsbewijs naast de vergoeding van uw auto. Het is voor uw als klant belangrijk dat u het vrijwaringsbewijs ontvangt, want dit heeft u nodig om uw verzekering op te zeggen, anders kan dat niet. U kunt het vrijwaringsbewijs naar de desbetreffende verzekeraar mailen of door bellen. Naast dat u het vrijwaringsbewijs krijgt van de chauffeur, zorgt de chauffeur ook dat de wegenbelasting stop en dat u niet meer apk plichtig bent. U bent hierna geen economisch eigenaar meer. Het vrijwaringsbewijs kan alleen maar uitgeschreven worden door een RDW erkend bedrijf. U kunt op de website van het RDW een locatiezoeker vinden, hierop kunt u zien welke bedrijven in de buurt RDW erkend zijn.

 

RDW erkend

 

Van der Ven auto’s is een van de bedrijven die aangesloten zit bij het RDW. Doordat Van der Ven auto’s RDW erkend is mogen ze ter plaatse vrijwaringsbewijzen uitgeven. Naast het uitgeven van vrijwaringsbewijzen mag een RDW erkend bedrijf ook auto’s vervoeren, overschrijven, auto’s op bedrijfsvoorraad plaatsen en apk keuren. Naast het RDW zit Van der Ven auto’s bij nog een aantal organisaties aangesloten, zoals STIBA, ARN. Hiermee tonen ze aan dat ze zich aan de regelgeving en eisen houden die de organisaties opleggen. Ieder jaar worden ze gecontroleerd of ze zich hier aan houden. Zo wordt de kwaliteit van de sloperijen ook gewaarborgd.

 

Waar gaat mijn auto naar toe?

 

Als uw auto is opgehaald door de chauffeur van Van der Ven auto’s, dan gaat deze naar het hoofdkantoor toe. De auto wordt dan door de chauffeur gelost bij een speciaal ingerichte demontagehal. Hier wordt de auto als allereerst vloeistofvrij gemaakt. De vloeistoffen worden opgevangen door lekvrije bakken en worden later opgeslagen in grote tanks, waarna de vloeistoffen opgehaald worden door de een gespecialiseerde recyclingbedrijf. Als we het over vloeistoffen van een auto hebben, moet u denken aan bijvoorbeeld remvloeistof, koelvloeistof, olie, brandstof etc. Na het afvoeren van de vloeistoffen, wordt de auto nog uitvoerig getest of er herbruikbare onderdelen op zitten. Als allerlaatst worden de wielen en accu gedemonteerd. Hierna word het overbleven carrosserie met een heftruck naar de autopers gebracht. Hier word de auto plat gedrukt, dit is namelijk een stuk efficiënter, omdat dit een stuk minder ruimt kost. Ook als de autowrakken worden opgehaald door het metaalbedrijf, scheelt dit enorm veel ruimte. Bij het metaalbedrijf worden de autowrakken verder gerecycled.

 

Herbruikbare auto onderdelen

 

De herbruikbare onderdelen die van een auto met defect komen, worden altijd eerst uitvoerig en zorgvuldig getest door een speciaal opgeleide monteur. Nadat de onderdelen gedemonteerd zijn, gaan deze op de foto, waarna ze een vak toegewezen krijgen in het magazijn. In het geautomatiseerde magazijn liggen de onderdelen per soort in vakken en verdiepingen gesorteerd. Deze onderdelen zijn te bezichtigen en te bestellen via de website van Van der Ven auto’s. Ook zijn de onderdelen op websites zoals marktplaats, eBay en onderdelenlijn terug te vinden. De maximale levertijd van het onderdeel is 48 uur. Doordat de onderdelen goed en nauwkeurig getest zijn, kan Van der Ven auto’s 12 maanden garantie geven op deze onderdelen. Dus mocht het onderdeel door levering toch kapot zijn gegaan of is het niet het juiste onderdeel, dan kan dit voor een ander onderdeel ingeruild worden.

 

Demontage terrein

 

Naast het grote onderdelen magazijn heeft Van der Ven auto’s ook een demontage terrein. Op dit terrein staat een groot hoeveelheid aan verschillende merken/types auto’s. Hier kunnen klanten zelf hun onderdelen demonteren. Dit kunnen ze met eigen gereedschap doen of ze kunnen ook ter plaatse tegen een kleine vergoeding gereedschap huren. Ieder soort onderdeel heeft een vaste prijs, of het onderdeel van een BMW komt of van een Fiat dat maakt niet uit. De auto’s staan naast elkaar geplaatst op blokken, zodat het voor de klant makkelijker is om het gewenste onderdeel te demonteren.

 

Ontwikkelingen in de branche

 

Sinds in een aantal jaar zijn de elektrische en hybride voertuigen in opkomst. Deze auto’s moeten uiteindelijk ook gedemonteerd/gerecycled kunnen worden. Hiervoor worden de monteurs speciaal opgeleid doormiddel van een NEN 9140 cursus. De cursus houdt zich voornamelijk bezig met het veilig werken aan elektrische en hybride voertuigen.


Toepassen

« Terug